¿Acumular saber o aprendre a pensar?
Aquest és el debat que es proposa a Regne Unit sobre la nova reforma educativa que s'implanta entre 2013 i 2014. Que s'està criticant molt pel fet de donar molta importància a les matèries obligatòries, el nombre de les quals s'ha reduït de 14 a 5, que són matemàtiques, llengua, ciències, educació física i religió.
Una altra mesura és la posibilitat de que l'estudi de llengues extrangeres modernes torni a ser obligatori per als alumnes entre 14 i 16 anys, degut a que en 2004 va caure el nombre d'estudiants quan es va convertir en una matèria optativa.
La resta d'assignatures que formen el currículum seran estudiades per educació i es repensarà quines d'elles han de continuar sent obligatòries i a quines edats.
Gove ha comentat que s'han de tenir fets al currículum, fets i coneixement, això ha format un gran debat a Regne Unit, ja que moltes entitats pensen que el que es pretén és tornar a una educació clàssica on es pretén acumular coneixement enlloc de donar als estudiants la capacitat d'aprendre a pensar i escollir que es el que volen aprendre.
Aquest nou currículum inclou el bàsic però al mateix temps deixa de costat la creativitat, la cultura i les emocions.
Aquesta reforma educativa es contraposa amb la LOMCE, ja que aquesta pretèn oferir trajectòries adequades al talent individual de cada estudiant i la reforna de Regne Unit no dona lloc a la creativitat.
D'altra banda, tenen punts en comú en que ambdues donen més importància a les matèries troncals com pot ser matemàtiques, llengua i ciència que a les altres matèries.
També la LOMCE ha abolit algunes matèries que considera "poc necessària" com educació per a la ciutadania, i ha implantat en el seu lloc religió, assignatura també contemplada com obligatòria a Regne Unit i Gales.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Si t'agrada aquesta entrada, deixa'ns un comentari!!